Quantcast
Channel: Presa Locala » Alexandra Stoian
Viewing all articles
Browse latest Browse all 11

Spitalul de Recuperare, singurul spital din Transilvania cu profil de recuperare multidisciplinară

$
0
0

Spitalul de Recuperare clujSpitalul de Recuperare este singurul spital din Transilvania care are un profil de recuperare multidisciplinară în specialităţile cardiologie, neurologie, balneologie, chirurgie ortopedică şi chirurgie plastică. Unitatea sanitară situată pe strada Viilor din cartierul clujean Zorilor a fost preluată de forul administrative judeţean în anul 2010, în contextul politicii naţionale de descentralizare a serviciului medical.

În cadrul vizitei, președintele Consiliului Judeţean Cluj a fost invitat de către conducerea Spitalului la un tur complet al unității sanitare, care a început cu blocul operator – unul din cele mai bine echipate şi modernizate blocuri operatoare din Cluj-Napoca, şi s-a continuat ulterior cu secţiile de cardiologie şi balneologie. Totodată, au fost vizitate sălile de curs, amfiteatrul, precum şi centrala termică, complet automatizată, a spitalului.

 „Din momentul preluării, preocuparea constantă a Consiliului Judeţean Cluj a fost aceea de a reabilita, moderniza şi dota Spitalul de Recuperare, pentru a crea cele mai optime condiţii de desfăşurare a actului medical, astfel încât un număr cât mai mare de pacienţi din judeţul Cluj şi din întreaga regiune să beneficieze de servicii medicale de înaltă calitate. Aparatura modernă, monitorizarea permanentă, calitatea dotărilor dar și respectarea standardelor actuale din domeniul sănătății, la care se adaugă și tehnici medicale mai puţin convenţionale, precum terapia prin artă, m-a îndeamnă să reafirm că acest spital urmăreşte într-adevăr satisfacerea nevoilor pacienţilor”, a declarat Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Mihai Seplecan.

Spitalul Clinic de Recuperare asigurǎ servicii medicale în specialităţile cardiologie, neurologie, balneologie, reumatologie, ortopedie-traumatologie, chirurgie plastică şi reparatorie, susţinute de activitatea laboratoarelor de radiologie şi imagistică medicală, analize medicale, explorări funcţionale precum şi a bazei de tratament. Personalul unităţii compus din 747 de angajaţi asigură desfăşurarea actului medical în beneficiul unui număr mediu de 12.500 de pacienţi spitalizaţi anual pe cele 403 de paturi, şi a circa 35.900 de pacienţi trataţi ambulatoriu. Cu toate acestea, conducerea Spitalului de Recuperare a menţionat faptul că una dintre problemele cu care se confruntă spitalul este cel legat de deficitul de personal calificat, în momentul de faţă fiind mai puţin cu 106 cadre medicale, medici şi asistenţi deopotrivă.

Totodată, Consiliul Judeţean Cluj a adoptat în cadrul şedinţei ordinare a deliberativului judeţean din 30 octombrie 2015, trecerea Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca în subordinea Ministerului Sănătăţii, acesta urmând să preia managementul unităţii sanitare conform avizului emis de Ministerul Sănătăţii.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 11

Latest Images